Húsvéti répatortamuffin egyszerű kevert tésztából: puha és szaftos lesz a süti
A répatortamuffin a hagyományos húsvéti édesség egyszerű, mégis isteni finom változata.
A répatortamuffin tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnék a húsvétot a hagyományos sütemény nélkül eltölteni, de nincs idejük vagy kedvük órákat tölteni a konyhában, amíg összeállítják a tortakölteményt. A kis muffinok elkészítése pofonegyszerű, és villámgyorsan készen vannak.
Répatortamuffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál egész mandula a tetejére
Elkészítés:
A répát pucold meg és reszeld le. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá az olajat, a citromhéjat és a reszelt répát. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral és a sóval, és fokozatosan adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül add hozzá a szeletelt mandulát is. Egy muffintepsi mélyedéseit béleld ki papírral, és oszd el bennük egyenként a masszát. Ne töltsd őket tele, mert sütés közben még nőni fognak. Oszd el a tetejükön az egész mandulákat, és told a tepsit 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre.
A mandulát nem csak díszítésként használhatod fel: ennek a gluténmentes muffinnak mandulaliszt az alapja.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció