
Húsvéti répatortamuffin egyszerű kevert tésztából: puha és szaftos lesz a süti
A répatortamuffin a hagyományos húsvéti édesség egyszerű, mégis isteni finom változata.


A répatortamuffin tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnék a húsvétot a hagyományos sütemény nélkül eltölteni, de nincs idejük vagy kedvük órákat tölteni a konyhában, amíg összeállítják a tortakölteményt. A kis muffinok elkészítése pofonegyszerű, és villámgyorsan készen vannak.
Répatortamuffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál egész mandula a tetejére
Elkészítés:
A répát pucold meg és reszeld le. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá az olajat, a citromhéjat és a reszelt répát. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral és a sóval, és fokozatosan adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül add hozzá a szeletelt mandulát is. Egy muffintepsi mélyedéseit béleld ki papírral, és oszd el bennük egyenként a masszát. Ne töltsd őket tele, mert sütés közben még nőni fognak. Oszd el a tetejükön az egész mandulákat, és told a tepsit 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre.
A mandulát nem csak díszítésként használhatod fel: ennek a gluténmentes muffinnak mandulaliszt az alapja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept