Isteni répatorta, amiben nincs egy szem liszt se: észre sem veszed a különbséget

Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta? Ezúttal lisztmentes változatot mutatunk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát répatorta garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot folytató álma lesz! Legalább olyan finom, mint az eredeti. A puha tésztát a kókuszos krém teszi felejthetetlenné. Kövesd Dudás Lili személyi edző receptjét, az ünnepi asztalra készülő sütit pedig díszítsd kedved szerint.

repatorta

Répatorta liszt nélkül

Hozzávalók 12 személyre

Tésztához

  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg eritrit
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg zabliszt
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db narancs- vagy citromhéj
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg kókuszkrém
  • 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és állítsd légkeveréses fokozatra. Vajazz ki egy tortaformát vagy tepsit. A tészta hozzávalóit keverd össze jó alaposan, simítsd a kivajazott formába, majd süsd készre körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem ragacsos a sütibe szúrt tű, elkészült.

Pihentesd a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Közben keverd el a máz a hozzávalóit, majd csurgasd rá a piskótára. A tetejét díszítheted dióval, vagy akár néhány szem friss áfonyával is.

repatorta-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük