Illatos, zamatos régimódi almás pite, ahogy már a dédike is készítette
A régi ízek és illatok újra megelevenednek, ha így készíted el az omlós almás pitét.
A régimódi almás pite megunhatatlan, csupa egyszerű hozzávalóból készül, és zsírral készítve fantaszikusan omlós lesz. Mielőtt ráteszed a tésztára a tölteléket, szórd meg dióval, annak hiányában zsemlemorzsával, így biztosan nem áztatja el a gyümölcs a pitét. Az almával ne spórolj!
Régimódi almás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 12 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
- 1.5 kg alma
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál darált dió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
A kenéshez
- 1 db tojássárga
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze, majd felezd meg, formázz két cipót, és lefedve rakd a tésztát fél órára a hűtőbe.
A megmosott, kimagozott almákat reszeld le, szórd meg a kétféle cukorral és a fahéjjal.
Pihentetés után az egyik cipót lisztezett felületen nyújtsd akkorára, hogy kényelmesen elférjen a tepsibe. Igazgasd is bele, és szórd meg darált dióval. Az almát oszlasd el a tésztán. A másik cipót is nyújtsd ki, majd a sodrófa segítségével simítsd a süti tetejére. Villával szurkáld meg a tésztát, és kend be egy felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha kicsit hűl, szórd meg porcukorral, és tálalhatod is.
Az almás pitét fordítva is elkészítheted, ahogy a franciák. A gyümölcs megkaramellizálódik, és finom szaftos lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció