Top 7 közkedvelt őszi étel receptje, képpel
A Receptolimpiában részt vevő olvasók kedvenc őszi receptjeiből válogattunk, a levestől a főételen át a desszertig változatos fogásokat.

Dia

	Sütőtökkrémleves dakota konyhájából	Az őszi szezon egyik egyértelmű kedvence a sütőtök, illetve a belőle készült zamatos krémleves, amit pirítóssal, tökmaggal és még nagyon sok mindennel lehet tálalni. Tápláló és olcsó fogás, amit bármikor összedobhatsz.

Sütőtökkrémleves dakota konyhájából

Az őszi szezon egyik egyértelmű kedvence a sütőtök, illetve a belőle készült zamatos krémleves, amit pirítóssal, tökmaggal és még nagyon sok mindennel lehet tálalni. Tápláló és olcsó fogás, amit bármikor összedobhatsz.

Dia

	Marcsi1 fűszervaja húsokhoz	Ugyan a grillszezon már lassacskán véget ér, bármilyen sülthöz remekül felhasználhatod a zöldfűszerekből és vajból készült ízesítőt, amiben semmilyen mesterséges anyag nincs, percek alatt összedobhatod, az íze fenséges, mélyhűtőben pedig akár a következő grillszezonig is kitart.

Marcsi1 fűszervaja húsokhoz

Ugyan a grillszezon már lassacskán véget ér, bármilyen sülthöz remekül felhasználhatod a zöldfűszerekből és vajból készült ízesítőt, amiben semmilyen mesterséges anyag nincs, percek alatt összedobhatod, az íze fenséges, mélyhűtőben pedig akár a következő grillszezonig is kitart.

Dia

	Töltött paprika Melinda Pajint tolmácsolásában	Egyenesen Erdélyből érkezett a hagyományos töltött paprika minden remek tulajdonságát magában hordozó recept, a zamatos egytálétel temérdek paradicsomszósszal és friss paprikából az igazi.

Töltött paprika Melinda Pajint tolmácsolásában

Egyenesen Erdélyből érkezett a hagyományos töltött paprika minden remek tulajdonságát magában hordozó recept, a zamatos egytálétel temérdek paradicsomszósszal és friss paprikából az igazi.

Dia

	KGIZI túrós koszorúja szőlővel	Igazi kelt tésztás finomság, amire a legjobb pékek is elégedetten csettintenének, a vaníliás túró a szőlővel és az édes kelt tésztával igazi vasárnapi desszert, ami után feltehetőleg az egész család elégedetten vigyorog majd az ünnepi asztal körül.

KGIZI túrós koszorúja szőlővel

Igazi kelt tésztás finomság, amire a legjobb pékek is elégedetten csettintenének, a vaníliás túró a szőlővel és az édes kelt tésztával igazi vasárnapi desszert, ami után feltehetőleg az egész család elégedetten vigyorog majd az ünnepi asztal körül.

Dia

	Diós-narancsos sütemény veruss74 módra	Dió nélkül az ősz sem az igazi, muszáj tehát legalább egy ilyen sütit összedobnod a legszínesebb évszak idején! Hogy ne legyen olyan egyhangú, dobd fel almával és naranccsal, keverd el a tésztával, a többit pedig bízd a sütőre, neked ezek után már csak élvezned kell az édes ízeket.

Diós-narancsos sütemény veruss74 módra

Dió nélkül az ősz sem az igazi, muszáj tehát legalább egy ilyen sütit összedobnod a legszínesebb évszak idején! Hogy ne legyen olyan egyhangú, dobd fel almával és naranccsal, keverd el a tésztával, a többit pedig bízd a sütőre, neked ezek után már csak élvezned kell az édes ízeket.

Dia

	Fahéjas-szőlős csigatorta, KGIZI kedvence	Egy mennyei fahéjas desszert a hideg napokon igazi jolly joker, ami pillanatok alatt feledtetni képes a zord időjárás és a kevés napsütés okozta téli depresszió minden tünetét, ezeket felváltja a sütéssel járó mennyei illat és a végeredménnyel járó isteni édesség íze.

Fahéjas-szőlős csigatorta, KGIZI kedvence

Egy mennyei fahéjas desszert a hideg napokon igazi jolly joker, ami pillanatok alatt feledtetni képes a zord időjárás és a kevés napsütés okozta téli depresszió minden tünetét, ezeket felváltja a sütéssel járó mennyei illat és a végeredménnyel járó isteni édesség íze.

Dia

	Orektika ostoros rétese	Kis gyakorlással a tésztafonás nagymestere lehetsz, nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, a végeredmény pedig minden elrontott próbálkozásért kárpótol. Illatos és omlós sütemény sok-sok kakaós krémmel.

Orektika ostoros rétese

Kis gyakorlással a tésztafonás nagymestere lehetsz, nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, a végeredmény pedig minden elrontott próbálkozásért kárpótol. Illatos és omlós sütemény sok-sok kakaós krémmel.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: