Pihe-puha rebarbarás muffin: fél óra alatt elkészül
Muffint sütni nem nagy ördöngösség, a hagyományos tésztát viszont rebarbarával különlegessé teheted.
A rebarbara még mindig nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé a konyhában, pedig érdemes vele kísérletezni. Édes tésztákhoz, így a muffinhoz is illik. Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű joghurtos kevert, amit percek alatt összeállítasz, és napokig puha marad.
Rebarbarás muffin
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 közepes szár rebarbara
- 1 kis doboz joghurt
- 1 dl olaj
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rebarbarát alaposan mosd meg, csepegtesd le, vágd le mindkét végét, és vékonyan távolítsd el a külső héját. Egy nagy keverőtálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tejfölt, a tojást, az olajat, a vaníliát, a cukrot, majd egy spatulával forgasd hozzá a lisztes elegyet, és dolgozd simára a masszát. Végül óvatosan keverd hozzá a rebarbarát.
Egy muffinsütőt bélelj ki papírokkal, és kanalazd bele a tésztát. Mehet is az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és amikor kihúzod, nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A rebarbarát számos módon felhasználhatod a konyhában, nézd meg a jobbnál jobb ötleteket!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció