
Álomfinom morzsasüti rebarbarás töltelékkel: hamisítatlan tavaszi édesség
Mennyei morzsasütit készíthetsz rebarbarás töltelékkel, főleg, ha még epret is teszel a töltelékbe.


Ha szívesen készítesz morzsasütit, ez a rebarbarás változat garantáltan ízleni fog. A savanykás növény isteni finom bármilyen sütemény töltelékeként. Nagyjából egyszerre van a szezonja az eperrel, ezért érdemes együtt felhasználni őket, mivel egyébként is remekül kiegészítik egymás ízvilágát.
Rebarbarás morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
A morzsához
- 15 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 5 dkg zabpehely
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A gyümölcsös részhez
- 50 dkg eper
- 30 dkg rebarbara
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az epret és a rebarbarát mosd meg, szabadítsd meg őket a zöld leveleiktől, és vágd őket kétcentis darabokra. Forgasd össze a cukorral és a liszttel, és egyengesd el a keveréket egy tepsi aljában.
A tésztához a lisztet, a cukrokat, a zabpelyhet, a sót, a sütőport és a citromhéjat morzsold el a vajjal. Morzsás állagú masszát fogsz kapni, ami nem áll össze. Ezt kanalazd a gyümölcsös keverék tetejére, és told az egészet 200 fokos sütőbe nagyjából 25-30 percre, amíg szép színt kap. Tálalhatod görög joghurttal vagy vaníliafagyival.
A rebarbara a tavasz egyik kevésbé ismert, pedig nagyon értékes termése: akár finom kompótot is főzhetsz belőle.
- eper
- sütemény
- rebarbara
- morzsasüti
- epres morzsasüti
- crumble
- epres sütemény
- rebarbarás morzsasüti
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció