Álomfinom morzsasüti rebarbarás töltelékkel: hamisítatlan tavaszi édesség
Mennyei morzsasütit készíthetsz rebarbarás töltelékkel, főleg, ha még epret is teszel a töltelékbe.

rebarbaras morzsasuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szívesen készítesz morzsasütit, ez a rebarbarás változat garantáltan ízleni fog. A savanykás növény isteni finom bármilyen sütemény töltelékeként. Nagyjából egyszerre van a szezonja az eperrel, ezért érdemes együtt felhasználni őket, mivel egyébként is remekül kiegészítik egymás ízvilágát.

Rebarbarás morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre

A morzsához

  • 15 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 citrom reszelt héja

A gyümölcsös részhez

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg rebarbara
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát mosd meg, szabadítsd meg őket a zöld leveleiktől, és vágd őket kétcentis darabokra. Forgasd össze a cukorral és a liszttel, és egyengesd el a keveréket egy tepsi aljában.

 

A tésztához a lisztet, a cukrokat, a zabpelyhet, a sót, a sütőport és a citromhéjat morzsold el a vajjal. Morzsás állagú masszát fogsz kapni, ami nem áll össze. Ezt kanalazd a gyümölcsös keverék tetejére, és told az egészet 200 fokos sütőbe nagyjából 25-30 percre, amíg szép színt kap. Tálalhatod görög joghurttal vagy vaníliafagyival.

 

A rebarbara a tavasz egyik kevésbé ismert, pedig nagyon értékes termése: akár finom kompótot is főzhetsz belőle.

Ezt is szeretjük