Így készítsd a rántott gombát: tökéletes panír 10 perc alatt
Többé a rántott gomba elkészítése sem macera. Végezz a panírozással percek alatt!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejtsd el, hogy egyesével panírozod be az apróságokat! Ha beveted az alábbi praktikát, villámgyorsan ropogós rántott gombát varázsolhatsz az asztalra.

Rántott gomba receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gomba
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • búzaliszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, enyhén sózd, borsozd meg. A panírozáshoz végy elő három nagyobb, fedeles dobozt, külön-külön a lisztnek, a tojásoknak és a zsemlemorzsának. Akkora edényeket válassz, hogy azokban a gombákat össze tudd rázni. Egyszerre öt-hat darabot pakolj majd a dobozokba.

A tojást verd fel, önts hozzá egy kis tejet, ettől lágyabb lesz a panír. Majd hozzá is kezdhetsz a munkához. Tedd a gombákat először a lisztes dobozba, zárd le a fedővel, és finoman rázd meg. Utána ugyanígy járj el a tojással és a zsemlemorzsával is.

Mielőtt kiszeded a gombákat a dobozokból, győződj meg arról, hogy mindenhova jutott kellő mennyiségű anyag. Ha nem, kézzel rásegíthetsz egy kicsit. Egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat, és gyorsan, négy-öt perc alatt süsd ki a bepanírozott gombákat, majd csepegtesd le jó alaposan.

Ezt is szeretjük