Így készítsd a rántott gombát: tökéletes panír 10 perc alatt
Többé a rántott gomba elkészítése sem macera. Végezz a panírozással percek alatt!
Felejtsd el, hogy egyesével panírozod be az apróságokat! Ha beveted az alábbi praktikát, villámgyorsan ropogós rántott gombát varázsolhatsz az asztalra.
Rántott gomba receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gomba
- 2 tojás
- 0.5 dl tej
- búzaliszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, enyhén sózd, borsozd meg. A panírozáshoz végy elő három nagyobb, fedeles dobozt, külön-külön a lisztnek, a tojásoknak és a zsemlemorzsának. Akkora edényeket válassz, hogy azokban a gombákat össze tudd rázni. Egyszerre öt-hat darabot pakolj majd a dobozokba.
A tojást verd fel, önts hozzá egy kis tejet, ettől lágyabb lesz a panír. Majd hozzá is kezdhetsz a munkához. Tedd a gombákat először a lisztes dobozba, zárd le a fedővel, és finoman rázd meg. Utána ugyanígy járj el a tojással és a zsemlemorzsával is.
Mielőtt kiszeded a gombákat a dobozokból, győződj meg arról, hogy mindenhova jutott kellő mennyiségű anyag. Ha nem, kézzel rásegíthetsz egy kicsit. Egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat, és gyorsan, négy-öt perc alatt süsd ki a bepanírozott gombákat, majd csepegtesd le jó alaposan.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció