Így készítsd a rántott gombát: tökéletes panír 10 perc alatt

Többé a rántott gomba elkészítése sem macera. Végezz a panírozással percek alatt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felejtsd el, hogy egyesével panírozod be az apróságokat! Ha beveted az alábbi praktikát, villámgyorsan ropogós rántott gombát varázsolhatsz az asztalra.

Rántott gomba receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 2 tojás
  • 0.5 dl tej
  • búzaliszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, enyhén sózd, borsozd meg. A panírozáshoz végy elő három nagyobb, fedeles dobozt, külön-külön a lisztnek, a tojásoknak és a zsemlemorzsának. Akkora edényeket válassz, hogy azokban a gombákat össze tudd rázni. Egyszerre öt-hat darabot pakolj majd a dobozokba.

A tojást verd fel, önts hozzá egy kis tejet, ettől lágyabb lesz a panír. Majd hozzá is kezdhetsz a munkához. Tedd a gombákat először a lisztes dobozba, zárd le a fedővel, és finoman rázd meg. Utána ugyanígy járj el a tojással és a zsemlemorzsával is.

Mielőtt kiszeded a gombákat a dobozokból, győződj meg arról, hogy mindenhova jutott kellő mennyiségű anyag. Ha nem, kézzel rásegíthetsz egy kicsit. Egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat, és gyorsan, négy-öt perc alatt süsd ki a bepanírozott gombákat, majd csepegtesd le jó alaposan.

15874191 da4a7e411e3a24647f1997b3cc008e2d wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük