Ropogós bundában sült zöld paradicsom: az olaszok kedvence mártogatóssal a legfinomabb
Kóstoltad már a zöld paradicsomot? Ropogós bundában sütve, mártogatóssal kínálva finom, könnyű vacsora.

zoldparadicsom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak a húst, a sajtot vagy épp a brokkolit és a karfiolt ránthatod ki, hanem a paradicsomot is. Zöld, kemény darabokat válassz erre a célra. A panír úgy lesz a legropogósabb, ha kukoricalisztet is használsz hozzá.

Rántott zöld paradicsom receptje

Hozzávalók:

A rántott paradicsomhoz

  • 3 zöld paradicsom
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez

A tejfölös mártogatóshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csokor snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, papírtörlővel szárítsd meg, és vágj belőlük egy centi vastag karikákat. Sózd meg őket, és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet keverd össze a borssal és a kukoricaliszttel, egy mélytányérban verd fel a tojást, egy harmadik tányérba pedig öntsd bele a zsemlemorzsát. Egy serpenyőben hevíts olajat. A paradicsomkarikákat forgasd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ha az olaj már forró, oldalanként néhány perc alatt süsd ki őket. Ha már szép a színük, papírtörlőre szedd ki őket, amely felszívja a felesleges zsiradékot.

A mártogatóshoz egy kisebb tálban keverd össze a tejfölt a majonézzel, a fokhagymaporral, a citromlével, a sóval és az őrölt borssal. A tetejét apróra vágott snidlinggel szórd meg. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Padlizsánkarikákat is kiránthatsz hasonló módon - ennek a receptnek a különlegessége, hogy tojás helyett olvasztott vajban kell megforgatni.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük