Fűszeres, rántott zellerszeletek sütőben sütve: nem lesz olajszag
A zellergumó egészséges, olcsó, és rántva is nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen próbáld ki!
Ha szereted a zellert, akkor azért készítsd el. Ha eddig nem voltál érte oda, akkor pedig azért, mert ebben a formában biztosan megszereted. Érdemes kicsit előfőzni, hogy gyorsabban megsüljön a sütőben. Kedvenc köreteddel és valamilyen ízletes mártogatóssal kínáld.
Rántott zellerszeletek
Hozzávalók
- 2 db zellergumó
- 20 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zellert mosd meg, és sós vízben főzd öt-tíz percig. Hámozd meg és karikázd fel, vagy akár nagyobb hasábokra is vághatod. Fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és pihentesd 10 percig.
Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, a második edénybe a felvert, préselt fokhagymával ízesített tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a fűszeres zellerszeleteket, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben a zellerszeleteket forgasd át.
A zeller birsalmával is nagyon finom. Semmi kétséged nem lesz, ha főzöl belőlük egy jó adag krémlevest.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció