Fűszeres, rántott zellerszeletek sütőben sütve: nem lesz olajszag

A zellergumó egészséges, olcsó, és rántva is nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen próbáld ki!

Rántott zellerszeletek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a zellert, akkor azért készítsd el. Ha eddig nem voltál érte oda, akkor pedig azért, mert ebben a formában biztosan megszereted. Érdemes kicsit előfőzni, hogy gyorsabban megsüljön a sütőben. Kedvenc köreteddel és valamilyen ízletes mártogatóssal kínáld. 

rantott-zeller-sutoben

Rántott zellerszeletek

Hozzávalók

  • 2 db zellergumó
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zellert mosd meg, és sós vízben főzd öt-tíz percig. Hámozd meg és karikázd fel, vagy akár nagyobb hasábokra is vághatod. Fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és pihentesd 10 percig.
Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, a második edénybe a felvert, préselt fokhagymával ízesített tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a fűszeres zellerszeleteket, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben a zellerszeleteket forgasd át. 

A zeller birsalmával is nagyon finom. Semmi kétséged nem lesz, ha főzöl belőlük egy jó adag krémlevest. 

 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük