Sajtos-cukkinis rántott sajtgolyók - Kívül roppanós, belül omlós
Az egyszerű rántott sajtgolyók cukkinivel még ízletesebbek. Tökéletes nasi az olimpiához!
A cukkinis rántott sajtgolyókat pofonegyszerűen összeállítod, és már néhány darab is eltelít. Kínálj hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst! Ha vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is megsütheted. Elég egyszer elkészíteni ahhoz, hogy rákapj!
Rántott sajtgolyók
Hozzávalók 4 személyre
Sajtgolyókhoz
- 40 dkg cukkini
- 10 dkg sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
Panírozáshoz
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 tojás
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, és a sóval keverd össze. Hagyd körülbelül fél óráig állni, majd alaposan nyomkodd ki a levét. Reszeld hozzá a sajtot és a fokhagymát, add hozzá a tojást, kevés zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdd el összegyúrni, és apránként rakj hozzá még egy-két evőkanál zsemlemorzsát. Könnyen formázható masszát kell kapni. Nedves kézzel készíts belőle kisebb gombócokat.
Ezután óvatosan forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Érdemes a golyókat duplán panírozni. Egy serpenyőben hevíts olajat, helyezd bele a gombócokat, majd közepes lángon, több részletben süsd szép pirosra három-öt perc alatt. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció