Sajtos-cukkinis rántott sajtgolyók - Kívül roppanós, belül omlós

Az egyszerű rántott sajtgolyók cukkinivel még ízletesebbek. Tökéletes nasi az olimpiához!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkinis rántott sajtgolyókat pofonegyszerűen összeállítod, és már néhány darab is eltelít. Kínálj hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst! Ha vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is megsütheted. Elég egyszer elkészíteni ahhoz, hogy rákapj!

Rántott sajtgolyók

Hozzávalók 4 személyre

Sajtgolyókhoz

  • 40 dkg cukkini
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le, és a sóval keverd össze. Hagyd körülbelül fél óráig állni, majd alaposan nyomkodd ki a levét. Reszeld hozzá a sajtot és a fokhagymát, add hozzá a tojást, kevés zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdd el összegyúrni, és apránként rakj hozzá még egy-két evőkanál zsemlemorzsát. Könnyen formázható masszát kell kapni. Nedves kézzel készíts belőle kisebb gombócokat.

Ezután óvatosan forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Érdemes a golyókat duplán panírozni. Egy serpenyőben hevíts olajat, helyezd bele a gombócokat, majd közepes lángon, több részletben süsd szép pirosra három-öt perc alatt. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.

15782725 1bd6cd7ab332275fff90f35100e68157 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük