Ropogós rántott patisszon: gyorsítsd fel a panírozást ezzel a trükkel
Ezzel a módszerrel hipergyorsan elkészül a rántott patisszon.
A patisszon vagy csillagtök nem annyira felkapott, mint amennyire megérdemelné. Pedig kalóriaszegény, egészséges, könnyen fűszerezhető és variálható. Ha rántani szeretnéd, ezzel a módszerrel a panírozást is könnyen és gyorsan letudhatod. A zsemlemorzsába nyugodtan szórhatsz szezám- vagy lenmagot is. Kínálj hozzá tartármártást!
Rántott patisszon
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb patisszon
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- olaj
- só
Elkészítés:
A patisszont hámozd meg, mosd meg, és szeleteld fel ujjnyi vastagra. Szórd meg sóval vagy tetszés szerinti fűszerkeverékkel. Hagyd állni fél óráig, majd itasd le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel. A panírozáshoz készíts elő két fedeles tálat, de akár nagyobb fagyisdoboz is megteszi. Az egyikbe szórd a lisztet, a másikba pedig tedd a zsemlemorzsát. A tojást verd fel egy mélytányérban.
Panírozd be a patisszondarabokat. Pakolj a lisztes dobozba annyi zöldséget, amennyi kényelmesen elfér benne. Tedd rá a tetejét, és jól rázogasd meg. Ha mindenhol befedte a liszt, forgasd meg a tojásban, majd rakd a zsemlemorzsás dobozba. Rázz össze megint egyszerre többet. Forrósíts olajat, pakold bele a panírozott patisszont, süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt. Szedd ki papírtörlőre, majd csepegtesd le az olajat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció