Ropogós rántott patisszon: gyorsítsd fel a panírozást ezzel a trükkel

Ezzel a módszerrel hipergyorsan elkészül a rántott patisszon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A patisszon vagy csillagtök nem annyira felkapott, mint amennyire megérdemelné. Pedig kalóriaszegény, egészséges, könnyen fűszerezhető és variálható. Ha rántani szeretnéd, ezzel a módszerrel a panírozást is könnyen és gyorsan letudhatod. A zsemlemorzsába nyugodtan szórhatsz szezám- vagy lenmagot is. Kínálj hozzá tartármártást!

Rántott patisszon

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagyobb patisszon
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, mosd meg, és szeleteld fel ujjnyi vastagra. Szórd meg sóval vagy tetszés szerinti fűszerkeverékkel. Hagyd állni fél óráig, majd itasd le róla a  nedvességet konyhai papírtörlővel. A panírozáshoz készíts elő két fedeles tálat, de akár nagyobb fagyisdoboz is megteszi. Az egyikbe szórd a lisztet, a másikba pedig tedd a zsemlemorzsát. A tojást verd fel egy mélytányérban. 

Panírozd be a patisszondarabokat. Pakolj a lisztes dobozba annyi zöldséget, amennyi kényelmesen elfér benne. Tedd rá a tetejét, és jól rázogasd meg. Ha mindenhol befedte a liszt, forgasd meg a tojásban, majd rakd a zsemlemorzsás dobozba. Rázz össze megint egyszerre többet. Forrósíts olajat, pakold bele a panírozott patisszont, süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt. Szedd ki papírtörlőre, majd csepegtesd le az olajat.

15781777 5215c81dd5f7204318e09b61e8c662e8 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük