Ropogós, fűszeres bundában sült padlizsán: így még finomabb a panír
Ha nem figyelsz egy-két dologra, keserű lehet a fűszeres bundában sült padlizsán.
A rántott ételeknek nagyon kevesen tudnak ellenállni. Ha unod a húst, a zöldség is remek választás. A padlizsán is tökéletes arra, hogy bepanírozd. A héját nem szükséges lehúzni, viszont feltétlenül sózd be a zöldséget! Ha fogyózol, süsd tepsiben, úgy jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.
Rántott padlizsán recept
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszer
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánt öblítsd le, távolítsd el a szár alatti részt, és vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Sózd be, majd hagyd állni legalább 20 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Közben készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálba, a tojást verd fel villával, önts hozzá kevés tejet, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát, végül pedig a zsemlemorzsát mixeld borssal, esetleg kevés zöldfűszerrel és parmezánnal.
Nyomkodd ki a levet a zöldségből, és forgasd meg mindegyikben a padlizsánszeleteket. Önts egy mélyebb serpenyőbe vagy lábosba olajat, és forrósítsd fel. Rakd bele a padlizsánokat, majd süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Csepegtesd le a felesleges olajat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció