Ropogós, fűszeres bundában sült padlizsán: így még finomabb a panír

Ha nem figyelsz egy-két dologra, keserű lehet a fűszeres bundában sült padlizsán.

Ropogós, fűszeres bundában sült padlizsán: így még finomabb a panír
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott ételeknek nagyon kevesen tudnak ellenállni. Ha unod a húst, a zöldség is remek választás. A padlizsán is tökéletes arra, hogy bepanírozd. A héját nem szükséges lehúzni, viszont feltétlenül sózd be a zöldséget! Ha fogyózol, süsd tepsiben, úgy jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. 

Rántott padlizsán recept

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszer
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt öblítsd le, távolítsd el a szár alatti részt, és vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Sózd be, majd hagyd állni legalább 20 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Közben készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálba, a tojást verd fel villával, önts hozzá kevés tejet, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát, végül pedig a zsemlemorzsát mixeld borssal, esetleg kevés zöldfűszerrel és parmezánnal.
 

Nyomkodd ki a levet a zöldségből, és forgasd meg mindegyikben a padlizsánszeleteket. Önts egy mélyebb serpenyőbe vagy lábosba olajat, és forrósítsd fel. Rakd bele a padlizsánokat, majd süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Csepegtesd le a felesleges olajat.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük