Ropogós rántott mozzarellafalatok: ezt tedd, hogy ne folyjon ki a sajt a bundából

Bár a mozzarella nyersen is finom, rántva talán még finomabb. Ezekkel a praktikákkal a bundázás garantáltan jól fog sikerülni.

Rántott mozzarellafalatok

A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarella tökéletes főfogás körettel, mártogatóssal vagy áfonyalekvárral. Van, akinek egy korábbi sikertelen próbálkozás a kedvét szegte, és nem vállalkozik rántott sajt készítésére. Néhány trükkel azonban legközelebb biztosan nem fog kifolyni a mozzarella a ropogós bundából. Ha panírozás előtt kevés tejbe mártod a sajtot, jobban megtapad a panír. Érdemes továbbá a dupla bundázást is kipróbálni. 

Rántott mozzarellafalatok

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg mozzarella
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • zöldfűszer
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni. 

Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald. 
A mozzarella paradicsommal is kiváló. A caprese az egyik legkönnyűbb, de legfinomabb saláta.  

Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük