Ropogós rántott mozzarellafalatok: ezt tedd, hogy ne folyjon ki a sajt a bundából
Bár a mozzarella nyersen is finom, rántva talán még finomabb. Ezekkel a praktikákkal a bundázás garantáltan jól fog sikerülni.

mozzarellarudak
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarella tökéletes főfogás körettel, mártogatóssal vagy áfonyalekvárral. Van, akinek egy korábbi sikertelen próbálkozás a kedvét szegte, és nem vállalkozik rántott sajt készítésére. Néhány trükkel azonban legközelebb biztosan nem fog kifolyni a mozzarella a ropogós bundából. Ha panírozás előtt kevés tejbe mártod a sajtot, jobban megtapad a panír. Érdemes továbbá a dupla bundázást is kipróbálni. 

Rántott mozzarellafalatok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg mozzarella
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • zöldfűszer
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni. 

Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald. 
A mozzarella paradicsommal is kiváló. A caprese az egyik legkönnyűbb, de legfinomabb saláta.  

Ezt is szeretjük