Ropogós rántott mozzarellafalatok: ezt tedd, hogy ne folyjon ki a sajt a bundából
Bár a mozzarella nyersen is finom, rántva talán még finomabb. Ezekkel a praktikákkal a bundázás garantáltan jól fog sikerülni.
A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarella tökéletes főfogás körettel, mártogatóssal vagy áfonyalekvárral. Van, akinek egy korábbi sikertelen próbálkozás a kedvét szegte, és nem vállalkozik rántott sajt készítésére. Néhány trükkel azonban legközelebb biztosan nem fog kifolyni a mozzarella a ropogós bundából. Ha panírozás előtt kevés tejbe mártod a sajtot, jobban megtapad a panír. Érdemes továbbá a dupla bundázást is kipróbálni.
Rántott mozzarellafalatok
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg mozzarella
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- zöldfűszer
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni.
Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald.
A mozzarella paradicsommal is kiváló. A caprese az egyik legkönnyűbb, de legfinomabb saláta.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció