Így rántsd ki a karfiolt, hogy sokáig ropogós maradjon a bunda
A rántott zöldségek közül a karfiol az egyik legnagyobb kedvenc.
A bundás karfiolt képtelenség megunni. Még ropogósabb, finomabb lesz a panír, ha sajtot reszelsz a zsemlemorzsához.
Ha kalóriaszegényebb fogást szeretnél, sütőben süsd meg. Tálaláskor kínálj a karfiolhoz fokhagymás tejfölt, salátát vagy rizst.
Rántott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- só
- olaj
Elkészítés ideje: 35 perc
A megmosott karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd félpuhára három perc alatt. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Óvatosan szűrd le, és hagyd, hogy lecsepegjen. Készülj elő a panírozáshoz, végy elő három edényt. Az egyikbe a liszt, a másikba a villával felvert, sózott tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a karfiolt.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a bundázott zöldségeket. Süsd aranybarnára oldalanként körülbelül három-három perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen.