Hagyományos nagypénteki rántott hal: így nem pereg le a panír
A rántott hal tipikus nagypénteki ebéd. Bár nagyon egyszerű étel, néhány helyen mégis el lehet hibázni.
Nagypéntek a legszigorúbb böjti nap, amikor a vallásos emberek nem esznek húst. A 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Halat viszont ilyenkor is lehet fogyasztani. Készítheted a fogást pontyból, de akár tengeri halfiléből is. Majonézes krumplival, salátákkal vagy a hagyományos köretekkel is kínálhatod.
Rántott hal receptje
Hozzávalók
- 4 nagyobb szelet hal
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha fagyasztott halat használsz, vedd ki a sütés előtti napon a mélyhűtőből, és engedd fel. Amennyiben frissen vásároltad, és szükséges, tisztítsd meg. Mosd meg, és jó alaposan törölgesd szárazra konyhai papírtörlővel. Ha a halat nedvesen panírozod be, lepereg róla a bunda. Fűszerezd a szeleteket sóval, borssal. Pár percig akár pihentetheted is.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Forgasd a halakat először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Figyelj, hogy mindenhol egyenletesen befedje a panír. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, rakd bele a szeleteket, és süsd mindkét oldalukat pirosra, ropogósra körülbelül három-három perc alatt. Ügyelj a megfelelő hőmérsékletre is, ha nagyon forró az olaj, akkor a panír megég, a hal pedig nyers marad. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le a felesleges olajat.
A majonézes krumplisaláta tökéletes választás a hal mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció