Ropogós, fűszeres rántott cukkini - Így lesz tökéletes a bunda

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ne készítsd mindig ugyanúgy a rántott cukkinit! Kísérletezz bátran a panírral, dobd fel fűszerekkel. Ha igazán kalóriaszegényen szeretnéd elkészíteni, sütőben is megsütheted. Kínálj hozzá tartármártást vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóst.
Rántott cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cukkini
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 tojás
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, hámozd meg, és vágd vékony hasábokra. Sózd és borsozd be, szórd meg ételízesítővel, hagyd állni 10 percig, majd öntsd le róla a levelet. A szeleteket forgasd meg először a bazsalikommal vegyített lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a parmezánnal összekevert zsemlemorzsában. Jól nyomkodd rá a panírt.
Forrósíts olajat, majd rakd bele a bundázott zöldségeket. Vedd kisebbre a lángot, nehogy a panír hamar megpiruljon, a cukkini pedig nyers maradjon. Süsd meg körülbelül nyolc perc alatt, közben fordítsd át a szeleteket. Ha belül puha, kívül aranybarna, szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.

Még több recept