Ropogós, fűszeres rántott cukkini - Így lesz tökéletes a bunda

Ropogós, fűszeres rántott cukkini - Így lesz tökéletes a bunda
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne készítsd mindig ugyanúgy a rántott cukkinit! Kísérletezz bátran a panírral, dobd fel fűszerekkel. Ha igazán kalóriaszegényen szeretnéd elkészíteni, sütőben is megsütheted. Kínálj hozzá tartármártást vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóst.

Rántott cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, és vágd vékony hasábokra. Sózd és borsozd be, szórd meg ételízesítővel, hagyd állni 10 percig, majd öntsd le róla a levelet. A szeleteket forgasd meg először a bazsalikommal vegyített lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a parmezánnal összekevert zsemlemorzsában. Jól nyomkodd rá a panírt.

Forrósíts olajat, majd rakd bele a bundázott zöldségeket. Vedd kisebbre a lángot, nehogy a panír hamar megpiruljon, a cukkini pedig nyers maradjon. Süsd meg körülbelül nyolc perc alatt, közben fordítsd át a szeleteket. Ha belül puha, kívül aranybarna, szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.

Ezt is szeretjük