Duplasajtos egyszerű rakott tört krumpli
Hússal még finomabb
Egy régi recept új köntösben. A rakott tört krumplit a gomba és a darált hús még finomabbá teszi.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit változtatnál a hagyományos rakott krumplin, akkor így tedd. Nagyon ízletes, pikáns fogást kapsz. Benedek Judit rakott tört krumpliját ebédre és vacsorára is megsütheted. Biztos, hogy nem állsz fel éhesen az asztaltól.

Rakott tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • szerecsendió
  • snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg, szűrd le, törd át. Verj fel két tojást, keverd a krumplihoz a vajjal és a szerecsendióval együtt. Az egyik hagymát dinszteld meg egy evőkanál zsíron, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd. Kevés vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára.
A másik hagymát is dinszteld meg egy evőkanál zsíron, dobd hozzá a felszeletelt gombát, fűszerezd, és párold puhára. A kész darált húst és a gombát keverd össze, ízesítsd apróra vágott snidlinggel. Verd fel a harmadik tojást, és dolgozd a húsos masszához.

Egy megfelelő méretű jénai tálat vagy tepsit zsírozz ki, rakd a krumpli felét az aljára, erre kerül a húsos, gombás töltelék, majd fedd be a maradék krumplival. A kétféle sajtot reszeld le, szórd meg vele jól a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig süsd.

Ezt is szeretjük