Duplasajtos egyszerű rakott tört krumpli
Hússal még finomabb
Egy régi recept új köntösben. A rakott tört krumplit a gomba és a darált hús még finomabbá teszi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy kicsit változtatnál a hagyományos rakott krumplin, akkor így tedd. Nagyon ízletes, pikáns fogást kapsz. Benedek Judit rakott tört krumpliját ebédre és vacsorára is megsütheted. Biztos, hogy nem állsz fel éhesen az asztaltól.

Rakott tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • szerecsendió
  • snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg, szűrd le, törd át. Verj fel két tojást, keverd a krumplihoz a vajjal és a szerecsendióval együtt. Az egyik hagymát dinszteld meg egy evőkanál zsíron, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd. Kevés vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára.
A másik hagymát is dinszteld meg egy evőkanál zsíron, dobd hozzá a felszeletelt gombát, fűszerezd, és párold puhára. A kész darált húst és a gombát keverd össze, ízesítsd apróra vágott snidlinggel. Verd fel a harmadik tojást, és dolgozd a húsos masszához.

Egy megfelelő méretű jénai tálat vagy tepsit zsírozz ki, rakd a krumpli felét az aljára, erre kerül a húsos, gombás töltelék, majd fedd be a maradék krumplival. A kétféle sajtot reszeld le, szórd meg vele jól a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig süsd.

Ezt is szeretjük