Duplasajtos egyszerű rakott tört krumpli
Hússal még finomabb
Egy régi recept új köntösben. A rakott tört krumplit a gomba és a darált hús még finomabbá teszi.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit változtatnál a hagyományos rakott krumplin, akkor így tedd. Nagyon ízletes, pikáns fogást kapsz. Benedek Judit rakott tört krumpliját ebédre és vacsorára is megsütheted. Biztos, hogy nem állsz fel éhesen az asztaltól.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • szerecsendió
  • snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg, szűrd le, törd át. Verj fel két tojást, keverd a krumplihoz a vajjal és a szerecsendióval együtt. Az egyik hagymát dinszteld meg egy evőkanál zsíron, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd. Kevés vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára.
A másik hagymát is dinszteld meg egy evőkanál zsíron, dobd hozzá a felszeletelt gombát, fűszerezd, és párold puhára. A kész darált húst és a gombát keverd össze, ízesítsd apróra vágott snidlinggel. Verd fel a harmadik tojást, és dolgozd a húsos masszához.

Egy megfelelő méretű jénai tálat vagy tepsit zsírozz ki, rakd a krumpli felét az aljára, erre kerül a húsos, gombás töltelék, majd fedd be a maradék krumplival. A kétféle sajtot reszeld le, szórd meg vele jól a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig süsd.

Blog.hu ajánló