Rakott zöldségek sok-sok darált hússal: tejfölös-sajtos réteg olvad a tetejére

Ha van otthon egy zacskó mirelit zöldségkeveréked, pillanatok alatt összedobhatod a darált húsos rakott zöldségeket.

Rakott zöldségek darált hússal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált húsos rakott zöldségkeverék a sietős esték megmentője lehet. A fagyasztott zöldségmixet felhasználhatod levesekbe, salátákba, vagy egy ilyen kiadós egytálételhez. Rétegezd krumplival, és így valóban teljes értékű vacsorát tehetsz az asztalra.

Rakott zöldségek darált hússal

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 30 dkg tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és sós vízben főzd ki. 

A zöldségkeveréket kevés sós vízben párold puhára.

Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és párold rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zúzott fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Ez néhány perc. Ekkor húzd le a tűzről, keverd el a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsd fel annyi vízzel, hogy szószos legyen, és lefedve főzd puhára nagyjából 10-15 perc alatt. Ha kész, keverd össze a leszűrt zöldségkeverékkel.

A zöldséges húst egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a kifőtt krumplival, ezt kend meg jól tejföllel, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, hogy az ízei összeérjenek. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a sajtot további tíz percig.

A franciasalátát is elkészítheted fagyasztott zöldségkeverékből.

Krémes franciasaláta hagyományos recept alapján – Sültekhez kiválóan illik

Igazi klasszikus a majonézes franciasaláta, amely az ünnepeken is biztosan sikert arat.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük