Fogyasztó, mégis laktató és finom rakott zöldségek - Nincs 300 kalória egy adag

Fogyózók, figyelem! A diéta ásza lehet ez a zöldséges finomság.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki mondta, hogy alacsony kalóriás ételeket enni büntetés? Ezek a rakott zöldségek nagyon ízletesek, és sokáig jóllakottnak érzed magad a fogás elfogyasztása után. Ráadásul színt is csempészhetsz vele a szürke, hideg télbe. Kard Éva receptjét ne csak fogyókúrázók készítsék el!

Rakott zöldségek

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cukkini
  • 4 paradicsom
  • 4 krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd vékony csíkokra, a fokhagymát aprítsd fel. A zöldségeket szeleteld egyforma vastagra, és enyhén sózd be. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd kezdd el párolni a vöröshagymát. Amikor már üveges, add hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, a fokhagymát, majd sózd, borozd, és szórj rá szerecsendiót. Kevergetve négy-öt perc alatt párold félpuhára.

Öntsd egyenletesen a megpárolt hagymát egy tűzálló tálba vagy tepsibe, ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezd egymás mellé. Ízlés szerint szórd meg sóval és őrölt borssal, majd tégy a tetejére néhány szál kakukkfüvet. A zöldségek tetejére reszelj sajtot, és locsold meg olívaolajjal. Fedd le a tálat, rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon párold 35-40 percig. Ezután vedd le a tál tetejét, és 20 perc alatt süsd szép pirosra. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni.

15772951 a12d12c64e81ce09946f2dc371627232 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük