Fogyasztó, mégis laktató és finom rakott zöldségek - Nincs 300 kalória egy adag
Fogyózók, figyelem! A diéta ásza lehet ez a zöldséges finomság.
Ki mondta, hogy alacsony kalóriás ételeket enni büntetés? Ezek a rakott zöldségek nagyon ízletesek, és sokáig jóllakottnak érzed magad a fogás elfogyasztása után. Ráadásul színt is csempészhetsz vele a szürke, hideg télbe. Kard Éva receptjét ne csak fogyókúrázók készítsék el!
Rakott zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cukkini
- 4 paradicsom
- 4 krumpli
- 10 dkg sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd vékony csíkokra, a fokhagymát aprítsd fel. A zöldségeket szeleteld egyforma vastagra, és enyhén sózd be. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd kezdd el párolni a vöröshagymát. Amikor már üveges, add hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, a fokhagymát, majd sózd, borozd, és szórj rá szerecsendiót. Kevergetve négy-öt perc alatt párold félpuhára.
Öntsd egyenletesen a megpárolt hagymát egy tűzálló tálba vagy tepsibe, ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezd egymás mellé. Ízlés szerint szórd meg sóval és őrölt borssal, majd tégy a tetejére néhány szál kakukkfüvet. A zöldségek tetejére reszelj sajtot, és locsold meg olívaolajjal. Fedd le a tálat, rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon párold 35-40 percig. Ezután vedd le a tál tetejét, és 20 perc alatt süsd szép pirosra. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció