Roppanós, rakott spárga sok sajttal: ha egyszer megkóstolod, függő leszel
A rakott spárga igazán izgalmas, laktató fogás. Próbáld ki otthon minél előbb!
Az időszak nagy kedvence a spárga, melyből ízletes rakottast készíthetsz. Ha diétásabban szereted, darált csirke- vagy pulykahúsból készítsd. Amennyiben szaftosabban ennéd, a sertés- vagy a marhahús a jó választás. A ropogós, nyúlós sajtréteg még vonzóbbá teszi az ízgazdag fogást.
Rakott spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg spárga
- 25 dkg sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- zöldfűszer
Elkészítés:
A krumplit főzd félkeményre, pucold meg, és vágd azonos nagyságú karikákra. A megtisztított spárgát szabadítsd meg a fás részeitől, és dobd forrásban lévő vízbe. Öt-hat perc alatt főzd roppanósra, majd szűrd le, és csepegtesd le. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, ízesítsd köménnyel, és pirítsd meg.
Egy kivajazott, hőálló tál aljára rakd le a krumpli felét, arra egy adag spárga kerül, majd tedd rá a darált húst. Mehet rá egy újabb réteg krumpli és spárga. A tetejét szórd meg sajttal jó vastagon, zöldfűszerrel még ízletesebbé teheted. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció