Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
Az egyik legízletesebb egytálétel
Az egyszerű rakott kelt többféleképpen elkészítheted.

Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes rakott kelkáposzta egy kis frissességet visz az unalmas, szürke őszi napokba. Akkor is jó választás, ha nem akarsz külön főétellel és körettel bajlódni. A család minden tagja örömmel és villámgyorsan fogja eltüntetni a tányérjáról.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, és enyhén sós vízben főzd 10-15 percig. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A töltelékhez a vöröshagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. Kevés olajon pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel kevés vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a rizst, ízesítsd sóval és borssal. Akkor jó, ha minden puha.

A kelkáposztát rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd rá a készre főzött rizses húst. Az egészet kend meg jól tejföllel, szórd rá a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. Várj, amíg egy kicsit hűl, utána vágd csak fel.

Ezt is szeretjük