Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal

Az egyik legízletesebb egytálétel

Az egyszerű rakott kelt többféleképpen elkészítheted.

Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A színes rakott kelkáposzta egy kis frissességet visz az unalmas, szürke őszi napokba. Akkor is jó választás, ha nem akarsz külön főétellel és körettel bajlódni. A család minden tagja örömmel és villámgyorsan fogja eltüntetni a tányérjáról.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, és enyhén sós vízben főzd 10-15 percig. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A töltelékhez a vöröshagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. Kevés olajon pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel kevés vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a rizst, ízesítsd sóval és borssal. Akkor jó, ha minden puha.

A kelkáposztát rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd rá a készre főzött rizses húst. Az egészet kend meg jól tejföllel, szórd rá a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. Várj, amíg egy kicsit hűl, utána vágd csak fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük