Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
Az egyik legízletesebb egytálétel
Az egyszerű rakott kelt többféleképpen elkészítheted.

Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes rakott kelkáposzta egy kis frissességet visz az unalmas, szürke őszi napokba. Akkor is jó választás, ha nem akarsz külön főétellel és körettel bajlódni. A család minden tagja örömmel és villámgyorsan fogja eltüntetni a tányérjáról.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, és enyhén sós vízben főzd 10-15 percig. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A töltelékhez a vöröshagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. Kevés olajon pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel kevés vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a rizst, ízesítsd sóval és borssal. Akkor jó, ha minden puha.

A kelkáposztát rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd rá a készre főzött rizses húst. Az egészet kend meg jól tejföllel, szórd rá a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. Várj, amíg egy kicsit hűl, utána vágd csak fel.

Ezt is szeretjük