Rakott kelkáposzta dupla adag tejföllel és sajttal
Az egyik legízletesebb egytálétel
Az egyszerű rakott kelt többféleképpen elkészítheted.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A színes rakott kelkáposzta egy kis frissességet visz az unalmas, szürke őszi napokba. Akkor is jó választás, ha nem akarsz külön főétellel és körettel bajlódni. A család minden tagja örömmel és villámgyorsan fogja eltüntetni a tányérjáról.
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kelkáposzta
- 50 dkg darált sertéscomb
- 25 dkg rizs
- 15 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 4 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A kelkáposztát szedd leveleire, és enyhén sós vízben főzd 10-15 percig. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A töltelékhez a vöröshagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. Kevés olajon pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel kevés vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a rizst, ízesítsd sóval és borssal. Akkor jó, ha minden puha.
A kelkáposztát rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd rá a készre főzött rizses húst. Az egészet kend meg jól tejföllel, szórd rá a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. Várj, amíg egy kicsit hűl, utána vágd csak fel.

Még több recept