A klasszikus Rákóczi túrós receptje
Olyan lesz, mint a cukrászdákban
A Rákóczi túrós igazi magyar klasszikus. Vasárnap van rá idő.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Rákóczi túróst egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak egy kicsit pepecselni kell vele. Szánj rá egy kis időt a hétvégén, megéri!

Hozzávalók 16 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • egy késhegyni szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt jól gyúrd össze. Tedd hűtőbe, pihentesd egy órán át. Majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és fektesd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Szurkáld meg a tetejét villával, és süsd tíz percig, majd vedd ki.

A töltelékhez a három tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Morzsold bele a túrót, majd keverd össze a tejföllel, a mazsolával, és reszeld bele a citrom héját. A három tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a citromos masszába. Kend rá a félig sült tésztára, és így tedd vissza a sütőbe, süsd még 20 percig.

Eközben a tetejéhez négy tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá a porcukrot. Amikor letelt a 20 perc, megint vedd ki a tésztát, és kend rá a túrós rétegre a porcukros masszát. Tedd vissza, és süsd néhány percig. Ha kihűl, vizes késsel szeleteld.

Blog.hu ajánló