Istenien krémes Raffaello-süti: a tésztája a piskótánál is egyszerűbb
Ha szereted a kókuszos sütiket, akkor ennek a csábító Raffaello-szeletnek sem tudsz ellenállni.

raffaello-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Raffaello-süti nagyon kókuszos, a krém könnyed, a tészta puha. Akkor is bátran bevetheted, ha vendégeket vársz, hisz kiadós. Bár így is nagy eséllyel rekordidő alatt elfogy. A látványa és az állaga is tökéletes, egyáltalán nem drága süti. Másnap talán még finomabb, így előre is elkészítheted.

Raffaello-süti

Hozzávalók

A kakaós tésztához

  • 12 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd vanília
  • 5 db tojássárgája

A kókuszos réteghez

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 6 evőkanál gríz
  • 5 dl tej

A tetejére

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd a sütőport, a lisztet, a kókuszreszeléket és a kakaót. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és forgasd bele a kakaós keveréket. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes tepsit, és egyenletesen simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült. 
 

A krémhez a vaníliarúd belsejét kapard ki, és rakd a tejbe. Ha teheted, hagyd állni egy órán át, majd a cukrot is keverd bele. Ezután dolgozd bele a pudingport. Vedd le a tűzről, add hozzá egyesével a tojássárgákat, és alaposan keverd össze, majd főzd sűrűre. Ügyelj, nehogy a tojást összekapja. Ahogy sűrűsödni kezd, húzd le a tűzhelyről, de a kavarást ne hagyd abba, nehogy becsomósodjon. Ha a krém már félig kihűl, add hozzá a puha vajat, és robotgéppel dolgozd krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverd hozzá.

 

A másik réteg krémhez a cukrot és a grízt keverd össze, öntsd hozzá a tejet, majd kis lángon főzd sűrűre. Közben kavard folyamatosan. Húzd le a tűzről, ha kihűl, robotgéppel dolgozd bele a vajat, és forgasd hozzá a kókuszreszeléket. A tésztára kend előbb a vaníliás masszát, majd arra a kókuszos krémet, és a tetejére mehet a maradék vaníliás keverék. Szórd meg kókusszal, és díszítheted még Raffaello-golyókkal. 

A kókuszból finomabbnál finomabb sütiket készíthetsz. Az édes kókuszcsók nagyon csábító. 

Ezt is szeretjük