Rácsos, lekváros linzertorta: a tésztája így lesz igazán omlós
A fantasztikusan omlós, édes linzertészta sok lekvárral, tortaformában sütve akár ünnepi édesség is lehet.

linzertorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A linzertészta akkor tökéletes, ha fantasztikusan omlós. A siker egyik titka a friss alapanyagokban rejlik, fontos továbbá az is, hogy gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. A rácsozást könnyen megoldhatod derelyevágóval, vagy akár sodorhatod is a tésztát.

Rácsos, lekváros linzertorta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg lekvár
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kétféle cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor már elég morzsalékos, add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Végül dolgozz hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható masszát kapj. Tedd fél órára a hűtőbe.

Pihentetés után vedd ketté, háromnegyed-egynegyed arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és helyezd bele. Kend meg jó vastagon a lekvárral. A maradék tésztából formázz rácsokat, kend le egy felvert tojással. Told 170 fokos sütőbe, és süsd 30-35 perc alatt aranybarnára.
A vérnarancsos pitének pont most van itt a szezonja, a vibráló édesség feldobja a napodat. 

 

Ezt is szeretjük