Rácsos, lekváros linzertorta: a tésztája így lesz igazán omlós
A fantasztikusan omlós, édes linzertészta sok lekvárral, tortaformában sütve akár ünnepi édesség is lehet.
A linzertészta akkor tökéletes, ha fantasztikusan omlós. A siker egyik titka a friss alapanyagokban rejlik, fontos továbbá az is, hogy gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. A rácsozást könnyen megoldhatod derelyevágóval, vagy akár sodorhatod is a tésztát.
Rácsos, lekváros linzertorta
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 40 dkg lekvár
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kétféle cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor már elég morzsalékos, add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Végül dolgozz hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható masszát kapj. Tedd fél órára a hűtőbe.
Pihentetés után vedd ketté, háromnegyed-egynegyed arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és helyezd bele. Kend meg jó vastagon a lekvárral. A maradék tésztából formázz rácsokat, kend le egy felvert tojással. Told 170 fokos sütőbe, és süsd 30-35 perc alatt aranybarnára.
A vérnarancsos pitének pont most van itt a szezonja, a vibráló édesség feldobja a napodat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept