Rácsos, gyümölcsös, mini piték: akár muffinsütőben is megsütheted
Az íze nem, csak a formája változott! Az omlós, mini pite sok gyümölccsel, rácsozva biztos, hogy kicsik és nagyok kedvence lesz.

racsos-mini-pite
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A 42 éves Diane Kruger szuper formában van: hamar visszanyerte a szülés előtti alakját »

Egyszerű, otthoni gyakorlatok mellizomra: feszesítő edzés pár lépésben »

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre kezdődik a gyümölcsszezon, így itt a pitekészítés ideje. A linzertészta most is kapóra jön. Bevált, ha a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerülnek a sütibe. Ezúttal is fontos a gyors munka, így lesz a tészta igazán omlós. Mindenképpen pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Friss bogyós gyümölcsökkel, eperrel, málnával, áfonyával, meggyel, cseresznyével különösen finom lesz. 

Rácsos, gyümölcsös, mini piték

Hozzávalók 10 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 50 dkg bogyós gyümölcs
  • 5 dkg cukor

A tetejére

  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, szórd hozzá a kétféle cukrot, tedd hozzá a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Csomagold folpack fóliába, és rakd egy órára a hűtőbe.

 

Pihentetést követően a tésztát gyúrd át, és lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméter vastagra. Szúrd ki nagyobb, körülbelül 12 centi átmérőjű, kör alakú szaggatóval. Béleld ki a tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt pite- vagy muffinforma belsejét. Rakd rá a megmosott gyümölcsöt, és szórd meg cukorral. A maradék tésztát gyúrd össze, vágd kisebb csíkokra, és rácsozd be vele a süti tetejét. Kend meg a felvert tojásfehérjével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tészta aranybarna, kiveheted a sütőből. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük