Omlós, rácsos cseresznyés pite: nem ázik el a tészta és nagyon finom
A rácsos cseresznyés pite tésztája omlós, a tölteléke ellenállhatatlan, egy egyszerű trükknek köszönhetően pedig az is elkerülhető, hogy a gyümölcs eláztassa az alapot.

- Felháborodást keltett azzal, hogy kilátszott a térde: a 79 éves Jean Shrimpton szupermodellként lett híres »
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »
- 20 perc pilates, ami tónusoz és egyensúlyba hoz: a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják ezek a lassú, kitartott gyakorlatok »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A nyári gyümölcsök nemcsak önmagukban, hanem házi sütik töltelékeként is nagyon finomak. Ez a linzertésztából készült rácsos cseresznyés pite biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. A trükk annyi, hogy a formába belelapogatott tésztát szórd meg zsemlemorzsával, és csak utána kanalazd rá a tölteléket, így nem ázik el.
Rácsos cseresznyés pite receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez
- 70 dkg cseresznye
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál fahéj
A sütéshez
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold össze a puha vajjal, üsd bele a tojást, add hozzá a tejfölt és a cukrot, és gyúrd simára. Tekerd fóliába, és hűtőben pihentesd legalább fél órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, majd keverd el a fahéjjal és a kétféle cukorral.
A hűtőből kivett tészta egyharmadát tedd félre. A maradékot lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, helyezd piteformába, szurkáld meg villával, szórd meg zsemlemorzsával, és helyezd rá a cseresznyés tölteléket. A hátramaradt tésztát szintén nyújtsd vékonyra, késsel vagy pizzavágóval szelj belőle hosszú szalagokat, és egymásra merőlegesen helyezd el őket a sütin. A tetejét kend meg felvert tojással, és told fél órára a sütőbe.
Egészen különleges édesség a kanadai cukros pite – mindenképp próbáld ki azt is!
Még több recept