Omlós, rácsos cseresznyés pite: nem ázik el a tészta és nagyon finom
A rácsos cseresznyés pite tésztája omlós, a tölteléke ellenállhatatlan, egy egyszerű trükknek köszönhetően pedig az is elkerülhető, hogy a gyümölcs eláztassa az alapot.

cseresznyes racsos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári gyümölcsök nemcsak önmagukban, hanem házi sütik töltelékeként is nagyon finomak. Ez a linzertésztából készült rácsos cseresznyés pite biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. A trükk annyi, hogy a formába belelapogatott tésztát szórd meg zsemlemorzsával, és csak utána kanalazd rá a tölteléket, így nem ázik el.

Rácsos cseresznyés pite receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 70 dkg cseresznye
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj

A sütéshez

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet morzsold össze a puha vajjal, üsd bele a tojást, add hozzá a tejfölt és a cukrot, és gyúrd simára. Tekerd fóliába, és hűtőben pihentesd legalább fél órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, majd keverd el a fahéjjal és a kétféle cukorral.

A hűtőből kivett tészta egyharmadát tedd félre. A maradékot lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, helyezd piteformába, szurkáld meg villával, szórd meg zsemlemorzsával, és helyezd rá a cseresznyés tölteléket. A hátramaradt tésztát szintén nyújtsd vékonyra, késsel vagy pizzavágóval szelj belőle hosszú szalagokat, és egymásra merőlegesen helyezd el őket a sütin. A tetejét kend meg felvert tojással, és told fél órára a sütőbe.

Egészen különleges édesség a kanadai cukros pite – mindenképp próbáld ki azt is!

Ezt is szeretjük