Békebeli püspökkenyér régi családi recept szerint: sokáig finom puha marad

Az aprított vegyes, aszalt gyümölcsökkel, fahéjjal készülő püspökkenyér sokáig eláll, így nem kell az utolsó pillanatra hagyni az elkészítését.

Püspökkenyér recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A püspökkenyér régi karácsonyi sütemény, aminek biztos helye volt a bejgli mellett a családi vacsorán. Elevenítsd fel a régi hagyományokat! A tészta készülhet kelt tésztából, de a legegyszerűbb a kevert tésztás változat. Minél többféle aszalványt teszel bele, annál finomabb lesz. Mehet bele szilva, barack, kandírozott narancs, mazsola, vagy datolya is.  

Püspökkenyér

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt gyümölcsök
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dg csoki
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpoor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket, a diót, a mazsolát és a csokit vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a citromhéjjal, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, az olvasztott vajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Dolgozd simára, végül pedig részletekben add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a masszát kivajazott, kilisztezett formába, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor a tésztába szúrt tűt szárazon húzod ki, a süti biztosan elkészült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A vaníliás kifli fantasztikusan omlós, porcukorral vastagon megszórva mennyei. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük