Hagyományos puncstorta magas, könnyű piskótából - Így lesz a máz is tökéletes

Hagyományos puncstorta magas, könnyű piskótából - Így lesz a máz is tökéletes
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a nagyinak is ez volt a kedvence, és a csodás édesség azóta sem ment ki a divatból. Sok cukrászdában a száraz sütit használják tölteléknek, de az otthoniban bízhatsz. Nem krémes, mégis fantasztikusan finom. Érdemes a tortát fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Puncstorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Töltelék hozzávalói

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • rumaroma
  • sárgabaracklekvár
  • néhány csepp piros ételszínezék

Cukormáz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • néhány csepp piros ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a hagyományos módon. A nyolc tojást válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgát, végül forgasd hozzá a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.

Egyengesd a masszát egy tortaformába, és süsd meg 170 fokon 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, nehogy összeessen a tészta. Ha a piskóta elválik az edény falától, és szép aranybarna, biztosan elkészült. Várd meg, amíg kihűl, majd vágd három részre. Az alsó lap tetejét és a felső alját kend meg még melegen baracklekvárral.

A töltelékhez tedd egy lábosba az egész tojást, és a porcukorral dolgozd habosra. Add hozzá a kakaóport és a kávét, majd folyamatosan kevergetve melegítsd fel, de semmiképpen ne forrald. Mikor a cukor már elolvad, húzd félre a tűzről, és rögtön rakd hozzá a vajat. Morzsold egy nagy tálba a középső tortalapot, öntsd rá a tejet, a rumaromát, a kakaós-tojásos keveréket, add hozzá a darált diót, színesítsd pár csepp piros ételfestékkel, és jól keverd össze a masszát. Simítsd az alsó tésztalapra, majd tedd rá a felső piskótalapot.

A mázhoz a porcukrot keverd el a tojásfehérjével és az ételszínezékkel, langyosítsd meg kis lángon, majd kend gyors mozdulatokkal a torta tetejére. Vigyázz, mert gyorsan megköt. Az oldalára is tehetsz belőle, vagy megszórhatod mandulaforgáccsal, esetleg tejszínhabbal is díszítheted. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük