Hagyományos puncstorta magas, könnyű piskótából - Így lesz a máz is tökéletes

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már a nagyinak is ez volt a kedvence, és a csodás édesség azóta sem ment ki a divatból. Sok cukrászdában a száraz sütit használják tölteléknek, de az otthoniban bízhatsz. Nem krémes, mégis fantasztikusan finom. Érdemes a tortát fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

15769875 77dfaed855c2c1e7a8b0f3a62773074f wm

Puncstorta

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Töltelék hozzávalói

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • rumaroma
  • sárgabaracklekvár
  • néhány csepp piros ételszínezék

Cukormáz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • néhány csepp piros ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a hagyományos módon. A nyolc tojást válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgát, végül forgasd hozzá a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.

Egyengesd a masszát egy tortaformába, és süsd meg 170 fokon 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, nehogy összeessen a tészta. Ha a piskóta elválik az edény falától, és szép aranybarna, biztosan elkészült. Várd meg, amíg kihűl, majd vágd három részre. Az alsó lap tetejét és a felső alját kend meg még melegen baracklekvárral.

A töltelékhez tedd egy lábosba az egész tojást, és a porcukorral dolgozd habosra. Add hozzá a kakaóport és a kávét, majd folyamatosan kevergetve melegítsd fel, de semmiképpen ne forrald. Mikor a cukor már elolvad, húzd félre a tűzről, és rögtön rakd hozzá a vajat. Morzsold egy nagy tálba a középső tortalapot, öntsd rá a tejet, a rumaromát, a kakaós-tojásos keveréket, add hozzá a darált diót, színesítsd pár csepp piros ételfestékkel, és jól keverd össze a masszát. Simítsd az alsó tésztalapra, majd tedd rá a felső piskótalapot.

A mázhoz a porcukrot keverd el a tojásfehérjével és az ételszínezékkel, langyosítsd meg kis lángon, majd kend gyors mozdulatokkal a torta tetejére. Vigyázz, mert gyorsan megköt. Az oldalára is tehetsz belőle, vagy megszórhatod mandulaforgáccsal, esetleg tejszínhabbal is díszítheted. Tálalásig tartsd a hűtőben.

15769879 3829d98e064b5c06baf57a465e3b0bd0 wm

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük