Mesés puncsgolyó leeső tésztavégekből - 20 perc, és kész
Nehogy kidobd a karácsonyi sütés során keletkező tésztamaradékokat! Inkább készíts belőlük puncsgolyót.
Színesítsd a sütikínálatot pikk-pakk összedobható, maceramentes puncsgolyóval. A munkálatokba akár a gyerkőcöket is bevonhatod. Mázzal ugyanolyan népszerű, mint kókusszal vagy színes cukorkákkal. A díszítéshez engedd el a fantáziádat!

Puncsgolyó
Hozzávalók 24 darabhoz
- 25 dkg tészta
- 20 dkg savanykás lekvár
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 4 evőkanál rum vagy rumaroma
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tésztát morzsold jól össze. Önts egy lábosba vizet, add hozzá a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Ha a cukor elolvad, a mazsola kissé megduzzad, húzd le a tűzről. Keverd össze a kakaóval, a vajjal és a rumaromával, majd hagyd kihűlni. Gyúrd össze a tésztával. Fontos, hogy a massza ne legyen ragacsos, és könnyen tudj vele dolgozni.
Vizes kézzel formázz belőle tetszés szerinti golyókat. Forgasd meg színes cukorban, csokiforgácsban, kakaóban, kókuszban, de akár puncsos vagy csokis mázzal is bevonhatod. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek, de egy egész éjszakán át is pihentetheted.
