Rögtön puha mézeskalács

Már most megsütheted karácsonyra

Ne hagyd az utolsó pillanatra a mézeskalács készítését, hiszen dobozban hetekig puha marad.

Rögtön puha mézeskalács
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnepi készülődés egyik fénypontja a mézeskalácssütés. Többé nem kell azért aggódnod, hogy megpuhul-e karácsonyra. Vedd elő kedvenc formáidat, és indulhat is a móka. Ha sütés előtt kilyukasztod a kiszúrt tésztákat, a fára is akaszthatod őket. Szilágyiné Kurunczi Dóra receptjével biztos a siker.

Puha mézeskalács

Hozzávalók 40 darabhoz

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg méz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojássárgája

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojás fehérje
  • 1 csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket vízgőz felett melegítsd össze. Ha kihűl, egyenként add hozzá a tojásokat, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól dolgozd össze. Nem kell nagyon sokáig gyúrni, csak addig, amíg a tészta összeáll, és a kezedről is lejön. Formázz belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát körülbelül 0,5 centi vastagra. Végül kedvenc kiszúróiddal szaggass különböző formájú kekszeket. Tedd a figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg őket tojássárgával. Rakd az első adagot 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül nyolc percig. Utána mehet a helyére a következő tepsi mézeskalács. Ügyelj arra, hogy a tésztát nem szabad túlsütni!

A mázhoz a tojásfehérjét verd keményre a porcukorral és a citromlével. Akkor jó, ha a hab megáll a habverőn. Egy részéhez tehetsz ételszínezéket is. Töltsd a tojáshabot zacskóba, vágj rá kis lyukat, és díszítsd ki a figurákat tetszőlegesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük