Puha, ragacsos brownie pillanatok alatt: ezzel a módszerrel lesz tökéletes a tésztája

A puha brownie úgy a legfinomabb, ha a tésztája belül ragacsos marad.

Puha, ragacsos brownie

Ez a puha, ragacsos brownie pillanatok alatt összedobható, és hasonlóan hamar el is fogy a tányérról. Ehhez a recepthez a tojást nem kell kihabosítani a cukorral, hogy a tészta tömény maradjon, és ne legyen levegős. Így válik sütés közben ragacsossá.

Puha, ragacsos brownie

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a csokit kockázd fel, és kis lángon olvaszd őket össze. Ha kész, húzd le a tűzről, és kicsit hagyd kihűlni.

A cukrot keverd el a kakaóporral, és add a csokis vajhoz. Üsd bele a tojásokat, végül szitáld hozzá a lisztet is, a csipet sóval, és kézi habverővel keverd el. Sűrű, tömény masszát fogsz kapni. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetején a kéreg már megszilárdult, de a belseje még ragacsos, tehát nem baj, ha a beleszúrt késre tészta ragad.

Brownie-t vegán módon, tej és tojás nélkül is készíthetsz.

Ragacsos brownie tej és tojás nélkül: napokig szaftos marad a tésztája

Egy apró trükkel könnyedén kiválthatod az allergéneket, mégsem kell attól tartanod, hogy száraz vagy fojtós lesz a tészta.

Elolvasom
Ezt is szeretjük