A rögtön puha mézeskalács receptje: így a díszítés is csodás lesz
Ez a mézeskalács rögtön, pihentetés nélkül süthető, azonnal ehető, és hetekig puha marad.
A karácsonyi asztalnak csodás díszei lehetnek a különféle mézeskalácsok. Ha sütés előtt átszúrod a tésztát, még a fára is akaszthatod. Ebből a mennyiségből öt tepsi sütit készíthetsz. Fontos, hogy csak akkor díszítsd ki a mézeskalácsokat, ha már kihűltek. Jól zárható dobozban hetekig is elállnak, és puhák maradnak. A fűszerkeverék helyett természetesen használhatsz őrölt fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst és gyömbért.
Puha mézeskalács
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1.3 dl méz
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 2 db tojássárgája
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
A díszítéshez
- 20 dkg cukor
- 1 db tojásfehérje
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, szórd hozzá a mézeskalács-fűszerkeveréket és a szódabikarbonát. Tedd hozzá a vajat, a mézet, a cukrot és a tojássárgát. Gyúrd össze, egynemű, könnyen formázható tésztát kell kapnod. Először elég ragacsos lesz a massza, de dolgozz tovább, és a végén lejön a tészta a kezedről.
Vedd két részre, formázz cipókat, és lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül fél centi vékonyra. Időközönként szórj a tészta alá lisztet, nehogy leragadjon. Szúrd ki tetszőleges formájú szaggatókkal. Rendezd a figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd hét-nyolc percig.
Ha a sütik kihűlnek, készítsd el az írókát a hagyományos módon. A tojásfehérjéhez adj szitált porcukrot, citromot, és jól verd fel. Akkor az igazi, ha szép fényes, és sűrű a massza. Töltsd kivágott sarkú zacskóba, és díszítsd kedved szerint. Ételfestékkel, szörppel színesítheted az írókát.
A ragacsos mandulás sütemény is kiváló ötlet karácsonyra. Ajándéknak is tökéletes lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció