Pihe-puha muffin banános tésztából: a gyümölcstől lesz nagyon szaftos
Még szaftosabb az egyszerű muffin, ha a tésztájába puha, érett banánt is teszel.
A hűtőben árválkodó érett, enyhén megbarnult banánok egyik legjobb felhasználási módja, ha muffintésztába kevered őket. Az édeskés gyümölcs nagyon jól feldobja az egyszerű alapreceptet, így a süti omlós, szaftos és ellenállhatatlan lesz.
Puha banános muffin
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A banánokat villával törd össze. A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld át, és vegyítsd el a sütőporral. A tojást robotgép segítségével keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá először az áttört banánt, utána a sütőporral elkevert lisztet, végül csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és keverj belőle csomómentes tésztát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffinsütőben, és told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Áttört banánból lisztmentes palacsintát is süthetsz - öt perc alatt kész lesz az ínycsiklandó reggeli.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept