Pihe-puha muffin banános tésztából: a gyümölcstől lesz nagyon szaftos
Még szaftosabb az egyszerű muffin, ha a tésztájába puha, érett banánt is teszel.

bananos muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűtőben árválkodó érett, enyhén megbarnult banánok egyik legjobb felhasználási módja, ha muffintésztába kevered őket. Az édeskés gyümölcs nagyon jól feldobja az egyszerű alapreceptet, így a süti omlós, szaftos és ellenállhatatlan lesz.

Puha banános muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A banánokat villával törd össze. A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld át, és vegyítsd el a sütőporral. A tojást robotgép segítségével keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá először az áttört banánt, utána a sütőporral elkevert lisztet, végül csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és keverj belőle csomómentes tésztát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffinsütőben, és told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. 

Áttört banánból lisztmentes palacsintát is süthetsz - öt perc alatt kész lesz az ínycsiklandó reggeli.

Ezt is szeretjük