Ünnepi puding szaloncukorágyon

Használd fel, ami nem került a fára

Ha ma másra nincs erőd, a puding szaloncukorágyon még belefér.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem akasztottál minden szaloncukrot a fára? Használd fel saját készítésű pudinghoz! Nagyon finom, csábító, pláne, ha tejszínnel vagy csokiforgáccsal is megbolondítod. A puding szaloncukorágyon a család minden tagjának nagy kedvence lesz.

Puding szaloncukorágyon

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 12 szaloncukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábasba a tejet, majd kezdd melegíteni. Ha langyos, add hozzá a tojássárgát, a vajat, a cukrot, a kakaóport, és tördeld bele a csokit. Kis lángon főzd össze, és kézi habverővel addig kevergesd, amíg elég sűrű masszát nem kapsz. Ha kész, vedd le a tűzről, és még habosítsd egy kicsit.

A szaloncukrokat darabold fel, és tedd kis kelyhekbe, tányérokba. Öntsd le a pudinggal, majd rakd a hűtőbe legalább két órára, és hagyd megdermedni. Tálalás előtt tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszítsd.

15890637 82b7adfc277f8a911195f38e6440e1f2 wm
Ezt is szeretjük