Könnyű potyogtatós meggyes süti
30 perc alatt elkészül
A potyogtatós meggyes sütit már a dédi is hasonlóan készítette. Azóta változatlan a népszerűsége.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyors, egyszerű és gyümölcsös sütire vágysz, a potyogtatós meggyes remek választás. Elrontani és túlszárnyalni is nehéz. Ez a kényeztető desszert másnap is puha lesz. Feltéve, ha marad belőle. 

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 50 dkg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, mosd meg, csepegtesd le, és egy kicsit tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, majd egyesével add hozzá a sárgákat és a cukorral előzőleg elkevert vajat. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is, és dolgozd össze. Ha a massza homogén, öntsd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe. Potyogtasd bele a meggyet. Ha a gyümölcsöt kevés lisztbe forgatod, nem süllyed le a süti aljára.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést, és ha nem ragad rá tészta, bátran kiveheted. Várd meg, amíg kihűl, vágd fel, és szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük