Régimódi, potyogtatós meggyes süti keresztanyám régi receptje szerint
Itt az ideje, hogy elkészítsd az idei első tepsi potyogtatós meggyes sütit friss gyümölcsből.
Végre érik a meggy, így jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt az egyszerű, de nagyszerű kevert tésztát ne hagyd ki! A békebeli, potyogtatós meggyest elhibázni sem lehet. Forgasd a gyümölcsöt kevés lisztbe, és akkor nem süllyed le a tészta aljára. Ez a süti másnapra sem szárad ki.
Potyogtatós meggyes süti recept
Hozzávalók 20 szelethez
- 40 dkg meggy
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott meggyet.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció