Ropogós pizzás csigák leveles tésztából kevés munkával: hamar kész a sós süti
Leveles tésztából pillanatok alatt elkészítheted a pizzás csigát. Ha van kedved, ananásszal is ízesítheted.
A pizzás csiga hamar elkészülő, isteni sós ropogtatnivaló, ami akár vendégvárónak, akár egy családi gyors vacsorának is tökéletes. Paradicsompüréből és néhány zöldfűszerből a krémet is pillanatok alatt elkészítheted hozzá. Ha szereted a hawaii pizzát, ezt is ízesítheted darabolt ananásszal.
Pizzás csigák
Hozzávalók 15 darabhoz
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet cukor
- só
- bors
- ananászkonzerv
Elkészítés:
A paradicsompürét keverd el a bazsalikommal, az oregánóval, a cukorral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Ha ananászkonzervet is használsz, csepegtesd le. A leveles tésztát tekerd le, szükség esetén nyújtsd ki, és kend meg a paradicsompürével. Oszd el rajta az ananászt, szórd meg a reszelt sajt felével, és tekerd fel. Vágd nagyjából kétcentis darabokra, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a reszelt sajt másik felével, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 15 percre, amíg szép színt kap. Vigyázz, ne süsd túl, hogy ki ne száradjon.
Ha inkább igazi, komoly pizzát sütnél, oda kell figyelned számos apróságra - itt megismerkedhetsz a tökéletes pizzatészta titkaival.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció