Mézes, házi pitypangszörp: nem is hinnéd, mennyi mindenre jó
Most virít a pitypang a réten, szedj egy adagot, és készíts belőle isteni szörpöt!

Mézes, házi pitypangszörp: nem is hinnéd, mennyi mindenre jó
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A népi gyógyászatban gyakran használják a pitypangot vagy más néven a gyermekláncfüvet. Elsősorban a méregtelenítésben és a tisztításban számíthatsz a támogatására, továbbá serkenti az emésztést, és csodát tesz a bőrrel. Könnyen finom szörpöt készíthetsz belőle. Fontos, hogy csak forgalomtól távol gyűjtsd a sárga virágot.

Hozzávalók:

  • 2 bögre pitypang
  • 30 dkg méz
  • 2 db citrom
  • 1.5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A virágot szedd le a szárról, majd jó alaposan mosd meg. Önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje, és lefedve pihentesd egy éjszakán át. Másnap szűrd le, és óvatosan nyomkodd ki a virágokat. Rakd egy nagyobb edénybe, és öntsd fel másfél liter vízzel. Kezdd melegíteni, facsard hozzá a citrom levét, majd kis lángon főzd egy órán keresztül.

Ezt követően húzd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet. Ha elolvad, szűrd át, és töltsd kifőzött üvegekbe. Ha hosszabb ideig szeretnéd a kamrában pihentetni, szórj rá nátrium-benzoátot. Száraz, hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük