Mézes, házi pitypangszörp: nem is hinnéd, mennyi mindenre jó

Most virít a pitypang a réten, szedj egy adagot, és készíts belőle isteni szörpöt!

Pitypangszörp recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A népi gyógyászatban gyakran használják a pitypangot vagy más néven a gyermekláncfüvet. Elsősorban a méregtelenítésben és a tisztításban számíthatsz a támogatására, továbbá serkenti az emésztést, és csodát tesz a bőrrel. Könnyen finom szörpöt készíthetsz belőle. Fontos, hogy csak forgalomtól távol gyűjtsd a sárga virágot.

Pitypangszörp recept

Hozzávalók

  • 2 bögre pitypang
  • 30 dkg méz
  • 2 db citrom
  • 1.5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A virágot szedd le a szárról, majd jó alaposan mosd meg. Önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje, és lefedve pihentesd egy éjszakán át. Másnap szűrd le, és óvatosan nyomkodd ki a virágokat. Rakd egy nagyobb edénybe, és öntsd fel másfél liter vízzel. Kezdd melegíteni, facsard hozzá a citrom levét, majd kis lángon főzd egy órán keresztül.

Ezt követően húzd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet. Ha elolvad, szűrd át, és töltsd kifőzött üvegekbe. Ha hosszabb ideig szeretnéd a kamrában pihentetni, szórj rá nátrium-benzoátot. Száraz, hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük