Mézes, házi pitypangszörp: nem is hinnéd, mennyi mindenre jó
Most virít a pitypang a réten, szedj egy adagot, és készíts belőle isteni szörpöt!
A népi gyógyászatban gyakran használják a pitypangot vagy más néven a gyermekláncfüvet. Elsősorban a méregtelenítésben és a tisztításban számíthatsz a támogatására, továbbá serkenti az emésztést, és csodát tesz a bőrrel. Könnyen finom szörpöt készíthetsz belőle. Fontos, hogy csak forgalomtól távol gyűjtsd a sárga virágot.

Pitypangszörp recept
Hozzávalók
- 2 bögre pitypang
- 30 dkg méz
- 2 db citrom
- 1.5 l víz
Elkészítés:
A virágot szedd le a szárról, majd jó alaposan mosd meg. Önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje, és lefedve pihentesd egy éjszakán át. Másnap szűrd le, és óvatosan nyomkodd ki a virágokat. Rakd egy nagyobb edénybe, és öntsd fel másfél liter vízzel. Kezdd melegíteni, facsard hozzá a citrom levét, majd kis lángon főzd egy órán keresztül.
Ezt követően húzd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet. Ha elolvad, szűrd át, és töltsd kifőzött üvegekbe. Ha hosszabb ideig szeretnéd a kamrában pihentetni, szórj rá nátrium-benzoátot. Száraz, hűvös helyen tárold.
