Piskótatekercs gazdag kókuszos töltelékkel: mascarpone az édes krém alapja
Édes, kókuszos-mascarponés krémmel is megtöltheted a klasszikus piskótatekercset.

- Jenna Ortega frizurája a 2023-as év nagy befutója: szuper nőies és megdobja a volument »
- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
A megszokott és szeretett piskótatekercs kókuszos-mascarponés krémmel megtöltve is álomfinom. Ha igazán ünnepi finomságot szeretnél, a süti tetejét is vond be az édes krémmel. A tekercshez a megszokottnál kevesebb lisztből süsd a piskótát, hogy könnyebb legyen felcsavarni.
Piskótatekercs kókuszos-mascarponés krémmel
Hozzávalók 1 darabhoz
A piskótához
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
A krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd folyamatos keverés mellett adagold bele először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld hozzá a lisztet is, de ezt már csak fakanállal keverd hozzá. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt, 46x34 centis tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, de még nem barnult meg. A kész piskótát szedd ki, a papír vagy egy konyharuha segítségével tekerd fel, és így hagyd kihűlni.
Közben állítsd össze a krémet. A mascarponét keverd el a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral. A már kihűlt piskótát csavard le, kend meg a felületét a krém kétharmadával, majd tekerd fel újra. A visszamaradt krémmel vond be egyenletesen a külsejét is.
Különleges piskótatekercset készíthetsz úgy is, ha a krémbe banánt is rejtesz.
Még több recept