A jó piskótának van néhány titka. A tojások sárgáját addig keverd a cukorral, amíg habos és fehér nem lesz. A tojásfehérje habja akkor jó, ha megáll a keverőtálban fejjel lefelé is. Ha a fehérjék mellé citromlevet is teszel, akkor a piskóta könnyű és magas lesz. Mindig előmelegített sütőbe told a tepsit. A sütő ajtaját ne nyitogasd, különben a tészta összesik.
Dia
Ebben a tésztában az a legjobb, hogy szinte bármilyen töltelékkel megtöltheted. Használhatsz lekvárt, gyümölcskrémet, tehetsz rá citromos mázat. Süthetsz belőle tortát, és magában is megehetitek.
Ha egész gyümölcsöt teszel a piskótába, akkor előtte merítsd vízbe, csepegtesd le, majd forgasd meg lisztben. Így a szemek nem süllyednek le a tészta aljára.
Dia
A gyümölcskrémhez nem kell mást tenned, mint egy kis tejszínhabot összeforgatni átpasszírozott gyümölccsel, hozzáadni egy kis zselatint, majd a piskótarétegek közé kenni. Persze a gyümölcsöket bele is sütheted a tésztába.
Egyszerű, de nagyszerű krémet kapsz, ha tejszínhabot felversz egy kis vaníliás cukorral és habfixálóval, majd a piskótalapok közé töltöd. Erre aztán már tehetsz gyümölcsöt, mogyorót, diót, amihez éppen kedved van.
Dia
Ha piskótatekercset szeretnél csinálni, akkor sütőpapírra kend a masszát, majd a tepsiből kiborítva ezt húzd le róla, és egy konyharuhával még forrón tekerd fel. Elvileg később is így marad, ha viszont nem bízol benne, akkor a tekerés előtt kend meg a töltelékkel.
A piskótát bármilyen formára megsütheted, készíthetsz belőle kerek vagy téglalap alakú tortának valót, szíves formát a párodnak, teheted muffinformába, és sütheted kuglófnak is.
Dia
A világon a legegyszerűbb máz, ha porcukrot és citromlevet összekeversz, majd ezt öntöd a piskótakockákra, akár úgy, hogy teljesen befeded, akár úgy, hogy csíkokat vagy négyzethálót rajzolsz a mázzal.