20 perces pestós-csirkés tészta: hétvégi maradék húsból is tökéletes

Ez a csirkés tészta akkor a legfinomabb, ha a pestót is te készíted hozzá.

csirkes-pestos-teszta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az üde, percek alatt összedobható bazsalikomos pestónak bármilyen tésztán fantasztikus helye van. Érdemes még hozzákeverni a hétvégi maradék sült húst is. Ha nincs, akkor pedig fűszerezz meg csirkemellet sóval, borssal, és süsd meg gyorsan! Még finomabb lesz a tészta, ha egy-két kanál főzőlével is meglocsolod.

Pestós-csirkés tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg sült csirke
  • 5 dkg bazsalikom
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A bazsalikomot mosd meg, és tedd aprítógépbe. Add hozzá a parmezánt, a diót, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre. 
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd át rajta a feldarabolt sült csirkemellet, majd forgasd hozzá a tésztát, végül pedig a pestót. 
A nápolyi spagettit kóstoltad már? Sok zöldséggel készül hozzá az isteni ragu.

Ezt is szeretjük