Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
A Peche Melba az egyik legnépszerűbb pohárkrém, sok fagyival, barackkal és málnával.

Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

Unod a cicaszemet? Egy ceruzavonás, és új smink lesz belőle »

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Peche Melba desszertnek komoly hagyománya és izgalmas története van. A 19. század végén egy francia cukrász készítette Nellie Melbának, a híres ausztrál énekesnőnek. Azóta olyannyira népszerűvé vált, hogy bekerült a világ száz leghíresebb édessége közé. Az eredeti receptben nem szerepelt tejszín, ma viszont már kihagyhatatlan a csodás kehelyből.

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna
  • 8 gombóc fagyi
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 db őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a barackot darabold tetszőleg nagyságúra. Egy lábosba önts két és fél deci vizet, majd kezdd melegíteni. Szórj bele három evőkanál cukrot, vaníliát, majd tedd bele a barackot, és főzd három-négy percig. Óvatosan szedd ki a gyümölcsöt, majd csepegtesd le. Ha kihűl, húzd le a héját. A málnát keverd össze a citromlével, a maradék cukorral és a fahéjjal, majd passzírozd át, hogy ne legyenek benne magok. Néhány szemet kivehetsz a díszítéshez. A tejszínt verd kemény habbá.

 

Rendezd a hozzávalókat kisebb tálba vagy kehelybe. Alulra a barack kerüljön, utána két gombóc fagyi, a tejszín, majd a málnapüré. Végül díszítsd friss gyümölccsel, esetleg csokiöntettel, mentával. A kész desszertet rögtön tálald, különben a fagyi elolvad.

Blog.hu ajánló