Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
A Peche Melba az egyik legnépszerűbb pohárkrém, sok fagyival, barackkal és málnával.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A Peche Melba desszertnek komoly hagyománya és izgalmas története van. A 19. század végén egy francia cukrász készítette Nellie Melbának, a híres ausztrál énekesnőnek. Azóta olyannyira népszerűvé vált, hogy bekerült a világ száz leghíresebb édessége közé. Az eredeti receptben nem szerepelt tejszín, ma viszont már kihagyhatatlan a csodás kehelyből.
Peche Melba recept
Hozzávalók:
- 25 dkg málna
- 8 gombóc fagyi
- 5 evőkanál cukor
- 4 db őszibarack
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, a barackot darabold tetszőleg nagyságúra. Egy lábosba önts két és fél deci vizet, majd kezdd melegíteni. Szórj bele három evőkanál cukrot, vaníliát, majd tedd bele a barackot, és főzd három-négy percig. Óvatosan szedd ki a gyümölcsöt, majd csepegtesd le. Ha kihűl, húzd le a héját. A málnát keverd össze a citromlével, a maradék cukorral és a fahéjjal, majd passzírozd át, hogy ne legyenek benne magok. Néhány szemet kivehetsz a díszítéshez. A tejszínt verd kemény habbá.
Rendezd a hozzávalókat kisebb tálba vagy kehelybe. Alulra a barack kerüljön, utána két gombóc fagyi, a tejszín, majd a málnapüré. Végül díszítsd friss gyümölccsel, esetleg csokiöntettel, mentával. A kész desszertet rögtön tálald, különben a fagyi elolvad.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept