Sütőben sült tészta paradicsomos raguval rétegezve: a gyerekek is imádni fogják

A házi paradicsomszósszal nyakon öntött rakott tészta sütőben sül ropogósra.

Paradicsomos rakott tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Alig van finomabb a sütőben sült, ropogós tésztánál: az ízek szép lassan érnek ilyenkor össze, a tetején megpirul a tészta, belül pedig lágy és krémes marad. Ha darált húsos raguval pakolod meg a tésztát, a gyerekek is az utolsó falatig meg fogják enni. Ha szeretitek a gombás ételeket, érdemes ebbe a tésztába is tenni belőle.

Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 40 dkg száraztészta
  • 30 dkg darált marhahús
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál cukor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A gombát szeleteld fel, és serpenyőben, kevés olajon párold puhára.

 

A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Ezt végezheted egy tiszta serpenyőben, de abban is, amelyben előzőleg a gomba sült. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd egy perc múlva a darált húst. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, süsd fehéredésig, majd öntsd fel a passzírozott paradicsommal. Add hozzá az oregánót, egy kevés cukrot, ízlés szerint még sót és borsot, és húsz perc alatt főzd össze a hússal. Ha nagyon besűrűsödne, a tészta félretett főzővizével hígítsd.

 

A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe. Keverd össze a húsos raguval és a gombával, rakd ki a tetejét mozzarellával, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percig.

Ha szereted a marhahúst, a szaftos marhapörköltnek sem fogsz tudni ellenállni.

Kiadós marhapörkölt zöldségekkel dúsítva: így lesz sűrű a szaftja

Az ízletes marhapörkölt nagyon tartalmas a zöldségeknek hála. A fogás mellé jár a friss kenyér és a savanyúság is!

Elolvasom

Kép: Carlo A / Getty Images

Ezt is szeretjük